Cart

Поддръжка на обувки от кожа

Следвайте указанията на продавач-консултантите, относно избора на подходящи обувки, съобразни с вашите специфични нужди.

Грижа за обувките:

Естествената кожа е материал с микропореста структура. Обувките, които нямат специални указания за водоустойчивост (waterproof, gore-tex), най-вероятно ще пропускат при дъжд, дълготрайно и интензивно намокряне. Третирайте с импрегниращи препарати.

За да избегнете поява на неприятна миризма не носете обувките на бос крак и не ги прибирайте мокри.

Морската вода и продължителното стоене на слънце са вредни за вашите обувки.

Сушете обувките на стайна температура. Близостта до отоплителен уред или пряко излагане на слънце може да ги увреди.

поддържани кафяви обувки от естествена кожа

Обувки и стелки, боядисани в различни тонове, без хастар, могат да причинят оцветяване.

Потенето уврежда вътрешните кожени стени. Резултат от потенето са и неприятните миризми, на които може да се противодейства със съответните козметични средства.

Обувките от кожа, подплатата и стелките с цветно покритие могат да се изтрият или повредят при контакт с топли или изпотени крака, което не е производствен дефект. В тези случаи третирайте с препарати за спиране на оцветяването.  Винаги използвайте обувалка, за да не деформирате обувките.

 

Естествената кожа е висококачествен естествен материал със специфичен начин на износване, което зависи от метода на обработка и боядисване.

Използваните технологии за обработка с максимално запазване на естествените характеристики на материала могат да доведат до неравномерно оцветяване.

Възможна е загуба на цвят по време на носене на обувките. Необходимо е да се поддържа цвета с подходяща за типа кожа боя.

Специфични указания при експлоатация на обувките:

Обувките от изкуствена или естествена кожа – ако са сухи, да се почистват с влажен парцал, а ако са мокри – със сух.

Обувките от набук или велур – изчеткват се със специална четка или препарат за почистване на набук и велур.

Обувките с текстилна горна част – обтриват се със сапунена вода и се сушат на стайна температура.

В никакъв случай не се опитвайте да перете своите обувки. Винаги ги почиствайте със съответния препарат, предназначен за поддържане на конкретния вид материал.

Не перете обувките си в пералня, не ги киснете или почиствайте с избелващи препарати. При влажно време третирайте обувките си с подходящи препарати.

Ползвайте подходящи средства за почистване и боядисване. При носене се съобразявайте със спецификата на материалите, от които са изработени обувките.

Изберете си обувки от магазин kloG